GRAND ONE 2023 | PARAS SOMEPRESENSSI

KANNANOTTO

Lähtökohta

Vihannes-Laitilan brändi on kilpailijoihin verrattuna vielä melko tuntematon. Miten saadaan ihminen tarttumaan hevi-osastolla juuri Vihannes-Laitilan juurespussukkaan kaikkien näennäisesti yhtä hyvien vaihtoehtojen keskeltä?

Strategia & insight

Erottuakseen joukosta, Vihannes-Laitilan on aiheutettava juureshyllyllä valintaa tekevässä positiivinen tunnereaktio. Somessa yrityksen on siis oltava ilahduttava ja erityisen muistettava, jotta hyvä fiilis seuraa feediltä kaupan käytäville asti.

Luova ratkaisu

Päätimme ottaa päämittariksemme ihmisten hymyt, eli luottaa mainosmaisuuden tai informatiivisuuden sijasta ihan vain hauskoihin juttuihin. Hymyjen lisäksi perinteisemmät mittarit kertovat onnistumisesta: sitoutumisia on satanut niin orgaanisesti kuin hyvin edullisella muutaman sentin CPE:lläkin.

Toteutus

Nopeasti tulkittava, aidosti hauska mutta silti brändiin nopeasti yhdistettävä sisältö somen loputtomassa virrassa on erottautumisen kannalta ehdoton mutta ei helppo tehtävä. Vihannes-Laitilan somekonsepti muotoutui kuitenkin nopeasti: simppeli ja isävitsimäinen huumori yhdistettynä välittömästi tunnistettavaan minimalistiseen visuaalisuuteen sekä inhimillistettyihin ja sympaattisiin vihanneshahmoihin. Best Selleri. Aito tunnereaktio houkuttelee kommentoimaan ja meemimäisen yksinkertaiset kuvat jakamaan sisältöjä eteenpäin.

Oivaltavien vihanneshahmojen lisäksi Vihannes-Laitilan Facebookissa jaetaan viikoittain inspiroivia vinkkejä ja reseptejä kotikeittiöihin. Sesongit huomioiden, tietenkin.

”…ja taas osuitte maaliin!”

Vihannes-Laitilan kommenteissa ihastellaan kuvia, kehutaan toimistoa ja copywriteria ja kerrotaan hymyistä. “Äänellinen aamuhymy” on ehdottomasti suosikkikehumme ja kommenttien perusteella vaikuttaakin siltä, että tavoitteemme hymyistä on saavutettu! Myös omia sanaleikkejä vihanneksista ja juureksista on intouduttu keksimään.

Tulokset

Ajanjakso: 21.1.2022–19.1.2023

Uskomme, että hyviin tuloksiin voi päästä myös ilman suurta mediapanostusta. Erityisesti kommenttien määrä ja sävy ovat sellaisia mittareita, joita ei välttämättä isokaan budjetti voi saavuttaa. Vihannes-Laitila on onnistunut kasvattamaan sosiaalisen median kanaviinsa omaa fanikuntaa, jotka sitoutuvat sisältöihin, fiilistelevät satokauden tuotteita ja nauttivat aidosti tuotetusta somesisällöstä.

20 %

parhaan julkaisun sitoutumisaste

47 %

sitoutumisaste mainonnassa
(25–65+-käyttäjät Facebookissa)

+43 %

seuraajamäärän kasvu ajanjakson aikana

40,7 %

orgaanisen näkyvyyden osuus Facebook-kattavuudesta

22 278

menestyneimmän julkaisun orgaaninen tavoittavuus

1,1 M

sisältöjen näyttökerrat yhteensä

TEKIJÄT

ASIAKAS

Jari Mämmi, markkinointipäällikkö

TOIMISTO

Taneli Lahtinen, Creative
Juha Karhu, Senior Social Media Specialist