GRAND ONE 2024 | PARAS SOMEPRESENSSI

Koska sinä valitset

Karkkihyllyn ensimmäinen vuosi TikTokissa

Lähtökohta

TikTokiin liittyminen tuli CandyKingille ajankohtaiseksi 2022 ja 2023 vaihteessa. Brändin tunnettuutta haluttiin kasvattaa entisestään. Cloettalla oli hyviä kokemuksia kanavasta muiden brändien kanssa ja tuloksista oltiin vaikuttuneita.

Euroopan johtava irtomakeistoimittaja ja Pohjoismaiden suosituin irtomakeisbrändi CandyKing haluaa olla koko Suomen laadukkain ja herkullisin irtomakeiskonsepti. Jopa niin herkullinen, että irtokarkkihylly on yksinään hyvä syy lähteä kauppaan! Laatu ja herkullisuus sekä karkkeihin liittyvät vahvat mielipiteet ja ihana kamala valinnanvapaus viitoittavat tietä myös TikTokissa.

Strategia & insight

Suomalaiset rakastavat makeisia mutta viimeistään syksyllä 2022 Cloettan laaja pr-kampanja ja sen tuomat mediaosumat kielivät irtokarkkien kiinnostavan ja puhuttavan suomalaisia herkkusuita valtavasti. Suosikkikarkit, inhokkikarkit, hyllyjen ja kauhojen hygienia, uutuuskarkit ja karkkinostalgia – aiheista käytiin pr-kampanjaan sisältyvien juttujen kommenttikentissä kiihkeitäkin keskusteluja!

TikTokissa tiedettiin lymyilevän innokkaita kommentoijia ja vuorovaikutukseen kannustava kanava haluttiin ottaa somepalettiin kiinteästi mukaan nimenomaan karkkikeskusteluja tukevaksi alustaksi. CandyKingin kaikkea markkinointia ohjaa oivallus: irtokarkit ovat parhaita, koska sinä valitset ne itse. Karkkivalinnat ilmentävät yksilöllisyyttä, tyyliä ja makua – ja makuasioista voi todellakin kiistellä! Joistain teemoista jopa capslockin vaativalla tunteenpalolla.

Luova ratkaisu

TikTokiin CandyKing halusi brändin ehdoilla, laatu ja herkullisuus edellä. Karkit herättävät vahvoja mielipiteitä ja niihin liittyy paljon samaistuttavia tilanteita ja tunteita. Sisältöjen tulisi olla helposti lähestyttäviä, matalalla kynnyksellä kommentoitavia ja tietenkin viihdyttäviä. Laadukkuuden täytyy näkyä tilillä myös tasaisena julkaisutahtina, mutta määrä ei saa korvata laatua.

TikTok luo sekä sisältöihin että kohderyhmään vahvan rajauksen ja siksi suunnittelu tapahtuu vahvasti kanavan ehdoilla. Trendit ovat kanavassa isossa roolissa, mutta brändi ja laatu mielessä pitäen CandyKingin ei tarvitse hypätä jokaiseen trendiin mukaan. Vain CandyKingille sopivat ajattomat ja ajankohtaiset trendit sekä ilmiöt huomioidaan sisältöteemoissa.

Toteutus

CandyKingin TikTokin kaava on yksinkertainen = brändin näköinen kanava, jonka kantava teema on valinnanvapaus. Ajatus “koska sinä valitset” ohjaa suunnittelua konseptista ja sisällöstä toiseen.

Jatkuvuuden takaamiseksi tietyt teemat toistuvat CandyKingin TikTokissa: uutuuksien esittely, karkkihylly ja sen valikoiman monipuolisuus sekä karkkien valinnat eri perustein. Sesongit huomioidaan ja lisäksi karkkien makupariksi loistavasti sopiva ASMR-ilmiö on ollut videoilla mukana sekä tarkoituksella että tahattomasti!

TikTok-yhteisö vaatii ja vaalii huolenpitoa. CandyKing auttaa kysyjää, jatkaa vitsejä ja jakaa kiitoksia. Aktiivista yhteisöä on haluttu kiittää muutamilla arvonnoilla ja osallistujia on riittänyt! Selvitimme myös CandyKingin TikTok-seuraajien suosikkikarkit, top 3 selviää sivun lopusta. Sisältöjä suunnitellaan ja kehitetään tulosten analysoinnin lisäksi kommenttien perusteella: kommentteihin vastataan videoilla ja videotoiveita otetaan huomioon.

TikTok-tekeminen on osa CandyKingin laajempaa somekokonaisuutta. Samat teemat kulkevat sulavasti kanavasta toiseen, mutta aina kuhunkin kanavaan sopivalla tavalla. TikTokissa jatketaan tänäkin vuonna ja presenssiä vahvistetaan nykyisen yhteisön keskuudessa mutta myös uutta potentiaalista seuraajakuntaa tavoitellaan.

Ajanjakson katsotuin, ASMR-ilmiön kautta uutuuskarkkeja esitellyt video tavoitti yli 1,6 miljoonaa silmäparia!

Kauhottavuusarviointi oli ajanjakson tykätyin (yli 11 400) ja loppuun asti (22,9 %) katsotuin!

Ajanjakson kommentoiduin (ei-arvontavideo!) oli 1 062 kommentilla suosikki-irttaripussin äänestysvideo.

”Mielipiteetkin voivat olla vääriä”

Vai voivatko?

“Odotuksemme CandyKingin TikTokista olivat lähtökohtaisesti korkealla, sillä olemme aiemmin huomanneet irtokarkkien kiinnostavan kuluttajia todella paljon. Kaikki odotuksemme ylittyivät kuitenkin jo heti alkumetreillä – julkaisut herättivät runsaasti keskustelua irtokarkkien ympärillä sekä keräsivät valtavasti tykkäyksiä.

TikTok-tekeminen on ollut meille kustannustehokasta ja aktiivinen TikTok-yhteisö on tarjonnut meille markkinoijana uudenlaisen näkökulman irtokarkkifanien maailmaan. Yhteisöllä on esimerkiksi hieman valtaväestöstä poikkeavat lempikarkit ja näistä käydään kanavassa kiivastakin keskustelua.

Yhteistyö MySomen kanssa on ollut heti alusta asti mutkatonta. MySomen ensimmäiset luovat ideat vakuuttivat, ne olivat hauskoja ja irtokarkkimaailman syvimmässä ytimessä. TikTok-tekeminen jatkaa saumattomasti CandyKingin muuta kommunikaatiota ja Koska sinä valitset -konseptia. MySome on onnistunut luomaan sisällöt niin, että ne ovat vahvasti brändiä tukevia ja samalla myös kanavaan sopivia. Pidämme etenkin siitä, että monet videot on kuvattu irtokarkkihyllyn edessä. Tämä viestii vahvasti CandyKing -brändistä ja tarjoaa loputtoman mahdollisuuden kiinnostavalle sisällöntuotannolle kanavaan.”

Elina Levonmaa, Product Group Manager, Cloetta

Tulokset

Ajanjakso: 20.1.2023 – 17.1.2024

Jo alusta alkaen kävi selväksi, että irtokarkit todella herättävät mielipiteitä – kahden ensimmäisen kuukauden videot keräsivät kommentteja reippaasti yli tuhat kappaletta ja tykkäyksiä sateli peräti 27 200!

Videot keräävät kerta toisensa jälkeen huikeita katselumääriä. Levikkiä tuetaan mainonnalla, jossa taktiikaksi on valittu sekä videon katseluiden että kattavuuden tavoittelu. CPM on pysynyt alhaisena koko kilpailuajan, parhaimmillaan se on videokohtaisesti ollut Cloettallekin poikkeuksellisen edullinen 0,47 €.

29,3 milj.

videon katselua

1,62 milj.

eniten tavoitettuja käyttäjiä
yhdellä videolla

12 803

seuraajaa

22

julkaistua videota

135 500

tykkäystä

7 855

kommenttia

TikTok-seuraajien top 3 irtokarkit

Tekijät

Asiakas

Elina Levonmaa, Product Group Manager, Cloetta
Terhi Halsvaha, Digital & Social Media Manager, Cloetta

Suunnittelu & tuotanto

Emma Sassi, Social Media Coordinator
Jenna Ojala, Creative Project Lead